Hírek

 • HSK Nyelvvizsga (aktuális)
  2020. NOVEMBER 2.

 • ŐSZI FÉLÉVES CAMPUS KREDIT KURZUSAINK
  2020. SZEPTEMBER 3.

 • Konfuciusz Nyári Gyermektábor (2020) – Beszámoló
  2020. AUGUSZTUS 19.

  Idén 5. alkalommal került megszervezésre intézetünk nyári gyermektábora, melyet a korábbi évekhez hasonlóan, a nagy érdeklődésre való tekintettel, most is két turnusban tartottunk. Célunk nem változott, a kínai nyelv és kultúra megismertetése, valamint a korábbi ismeretek elmélyítése játékos feladatokkal és érdekes kulturális foglalkozásokkal.

 • Sárkányhajó-fesztivál (2020) – Beszámoló
  2020. JÚNIUS 30.

   A nappalok hosszabbodásával lassan megérkezett a Sárkányhajó-fesztivál ünnepnapja, amelyet a kínai naptár hagyománya szerint az 5. hónap 5. napján ünnepelnek, ám a Gergely-naptárban idén június 25-re esett.

 • A Pécsi Tudományegyetem Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete sikeresen levezette az igazgatótanács találkozóját
  2020. JÚNIUS 6.

  A Pécsi Tudományegyetem Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézetének éves testületi találkozója június 3-án, helyi idő szerint 9 órakor volt megtartva.

 • UnivPécs interjú a Konfuciusz intézet kínai kollégájával, Cindyvel
  2020. MÁJUS 15.

  Köszönjük Tóth Mariannak és az UnivPécsnek ezt a fantasztikus interjút, amelyet kínai kollégánkkal, Cindyvel készítettek a tanításról, a nyelvekről és pécsi tapasztalatairól itt a Konfuciusz Intézetnél!

    

 • Nyelvvizsgáztunk! - Beszámoló
  2020. FEBRUÁR 13.

  A pécsi Konfuciusz Intézet 2019-ben nyelvvizsgaközponttá vált lehetőséget nyújtva diákjainak  a Kínai Népköztársaság hivatalos kínai nyelvi vizsgájának tételére. A HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi 汉语水平考试, Kínai Szintfelmérő Vizsga), amelyet nem kínai anyanyelvűek számára dolgoztak ki és tartanak meg Kínában és a világ számos országában évente több alkalommal.

 • TAVASZI FÉLÉVES CAMPUS KREDIT KURZUSAINK
  2020. JANUÁR 31.

 • Próbáld a kínai kalligráfiát!
  2020. JANUÁR 28.

  Ha eddig érdekelt, de nem volt rá lehetőséged, most itt az alkalom!

 • Jelentkezzen nálunk kínai nyelvvizsgára!
  2020.01.28.

  A Chinese Proficiency Test (HSK) (Hanyu Shuiping Kaoshi 汉语水平考试) egy nemzetközileg egységesen elismert és elfogadott írásbeli nyelvvizsga, amelyet a Kínai Népköztársaság a nem kínai anyanyelvűek számára dolgozott ki. Ennek szóbeli párja a HSKK nyelvvizsga. Akárcsak angolból és/vagy németből, kínaiból is javasolt nyelvvizsgát tenni, mivel ez a későbbiekben biztosítékot ad a nyelvtudásról, amely egy esetleges megpályázott pozíció elnyeréséhez nagyban hozzá tud segíteni.

 • Érdekli a kínai nyelv és kultúra?
  2020. JANUÁR 2.

  A PTE ETK HKO Konfuciusz Intézete előzetes igényfelmérést végez egy iskolarendszeren kívüli kínai nyelvi kurzus kapcsán.

 • Nyelvvizsgáztunk!
  2019. DECEMBER 5.

  Idén első alkalommal került sor kínai nyelvvizsgára itt Pécsett, amely a pécsi Konfuciusz Intézet szervezésében valósult meg. A december 1-én tartott vizsgát hosszú készülődés, diákjaink szorgalmas tanulása, valamint tanáraink odaadó munkája előzte meg, a heti rendszerességgel tartott szakkörök mellé plusz felkészítő órákat iktattunk be a biztos siker elérése érdekében.

 • Kínai Mozi Hetek
  2019. NOVEMBER 06.

  Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Konfuciusz Intézet által rendezett mozi hetekre. Három héten keresztül vetítünk különböző műfajban készült kínai filmeket magyar felirattal, melyek leírását alább találják.

 • Már kínaiból is lehet nyelvvizsgázni a Pécsi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetében!
  2019. OKTÓBER 29.

  2019 végétől Budapest, Szeged és Miskolc mellett már Pécsett is lehet kínai nyelvből nyelvvizsgázni a PTE ETK HKO Konfuciusz Intézetében, mely immár a Hanban hivatalos nyelvvizsgaközpontjaként is üzemel.

 • Kutatók Éjszakája - beszámoló
  2019. OKTÓBER 02.

  A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, melyen a PTE ETK HKO Konfuciusz Intézete idén 4. alkalommal vett részt, ám a jól megszokott pécsi bázisunk helyett a Kaposvári Képzési Központban szerepeltünk. Három izgalmas és érdekes programmal készültünk, ami kétségtelenül hamar elnyerte a kis- és középiskolások, de még az egyetemisták, felnőttek tetszését is.

 • 70 éves a Kínai Népköztársaság
  2019. OKTÓBER 1.

 • A Konfuciusz Intézetek 13. Nemzetközi Konferenciáján egyéni kiválósági díjat vehetett át egyetemünk rektorhelyettese, Prof. Dr. Betlehem József Chengduban
  2018. DECEMBER 13.

  2018 december 4-5-én, rendezték meg a Konfuciusz Intézetek 13. Nemzetközi Konferenciáját a Sichuan tartománybéli Chengduban, ahol a PTE ETK HKO Konfuciusz Intézet magyar és kínai igazgatója, Prof. Dr. Betlehem József és Mao Hong képviselte a Pécsi Tudományegyetemet.

 • Ösztöndíjas PhD program lehetőségek Kínában
  2018. DECEMBER 13.

  A Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) Ph.D. programban való részvételre kínál ösztöndíjakat, két változata a teljes program kínai egyetemen történő teljesítése, vagy  részképzés formájában, vendéghallgatóként.

 • Kínai nyelv tanulási lehetőség
  2018. SZEPTEMBER 7.

  A PTE ETK HKO Konfuciusz Intézete előzetes igényfelmérést végez egy iskolarendszeren kívüli kínai nyelvi kurzus kapcsán.

 • 2018-2019 őszi féléves campus kredites kurzusok órarendje
  2018. SZEPTEMBER 7.