Egyetemi kurzusok

Campus kredites kurzusaink célja a hallgatók megismertetése a Hagyományos Kínai Orvoslás különféle területeivel, felkelteni érdeklődésüket a komplementer medicina eme különleges része iránt.

 

Hagyományos Kínai Orvoslás a XXI. században I-II.
A tantárgy bemutatja a Hagyományos Kínai Orvoslás alapjait, hatásmechanizmusát, működésének modern magyarázatát, felhasználási lehetőségeit, indikációs területeit. A hallgatók megismerkedhetnek a HKO részeivel: akupunktúra, gyógynövény terápia, tuina masszázs, Qigong - mozgásterápia, dietetika, életmód tanácsadás.

Kompetenciák: A hallgatók ismeret szintjén elsajátítják a Hagyományos Kínai Orvoslásról hallott alapismereteket.

Oktatók: Dr. Hegyi Gabriella PhD., habil. kutatóprofesszor, Dr. Csütörtöki Krisztina

 

Traditional Chinese Medicine and Health-Cultivation I.
A kurzus során a hagyományos kínai orvoslás az egészség megtartásával kapcsolatos elméletei kerülnek tárgyalásra. A kurzus célja többek között, hogy betekintést nyújtson az étkezés és egészség kapcsolata, a gyógynövények szerepe a test természetes egyensúlyának fenntartásában és a különböző betegségek kezelésében. Az oktatás nyelve: angol. Oktató: Prof. Jia Yongsen, PhD.

 

Traditional Chinese Medicine and Chinese Herbs
A kurzus tárgya a hagyományos kínai orvoslás egyik központi témaköre. A kurzus első részében általános bemutatásra kerülnek a hagyományos kínai orvoslás háttérelméletei, a kurzus második része a leggyakrabban használt kínai gyógynövények főbb jellemzőivel, hatásaival és használatával foglalkozik. Az oktatás nyelve: angol. Oktató: Prof. Jia Yongsen, PhD.

 

TCM: Theory and Practice
A kurzus a hagyományos kínai orvoslás alapelveibe nyújt bevezetést. A kurzus érinti a HKO négy diagnosztikai módszerét, a meridiánok és az akupunktúrás pontok elméletét, a speciális terápiákat mint akupunktúra, moxibúció, köpölyözés, fül-akupunktúra, stb. Az oktatás nyelve: angol. Oktató: Prof. Jia Yongsen, PhD.

 

Qigong – Traditional Health Protection Exercises I-III.
A HKO részét képező mozgásterápia, mely különféle gyakorlatsorokból épül fel. A gyakorlatok végzése során a mozgás együtt jár a légzés szabályozásával és koncentrált figyelemmel. A gyakorlatokba kínai qigong mester vezeti be a hallgatókat. Oktató: Prof. Jia Yongsen, PhD.