A PÉCSI KONFUCIUSZ INTÉZET ÁLTALÁNOS ISKOLÁS DIÁKJAINAK ÉVZÁRÓJÁRA IS ELLÁTOGATOTT ŐEXCELLENCIÁJA DUAN JIELONG KÍNAI NAGYKÖVET

2018. JÚNIUS 7. Hírek Kari hírek

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete immár három éve kínál kínai nyelvi és kulturális foglalkozásokat általános iskolás korú gyermekek részére.


Az nyelvoktatás Kínából érkezett anyanyelvi tanárok vezetésével magyar pedagógus jelenlétében 2018-tól már három különböző szintű csoportban folyik. A legutóbbi alkalommal az együttműködő középfokú iskoláknak adtak át nyelvtankönyv csomagot az intézet vezetői, kifejezve a pécsi és a vidéki középiskolákkal való eddig hatékony együttműködést. A jövőben oktatási együttműködés megkötésére kerül sor annak érdekében, hogy minél több általános és középiskolás baranyai gyermek választhassa a kínai nyelvet.

 

Június első hetében tanévzáró műsorral készültek a gyerekek, melynek során megmutathatták szüleiknek és az érdeklődőknek, hogy mit tanultak ebben a tanévben. A szerdai kezdő csoport meglepetés vendége volt őexcellenciája Duan Jielong a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete, aki aznap délután a Pécsi Tudományegyetemen és a Konfuciusz Intézetben vett részt hivatalos találkozókon delegációjával. Nagykövet úr üdvözölte az egyetem nemzetköziesítési stratégiáját, elismerését fejezte ki a Konfuciusz Intézet a kínai nyelv és kultúra, valamint a Hagyományos Kínai Orvoslás területein végzett munkájáért, továbbá biztosította támogatását a Pécsi Tudományegyetem, a Konfuciusz Intézet és a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének jövőbeni együttműködése terén.