Nyelvvizsgáztunk! - Beszámoló

2020. FEBRUÁR 13. Hírek Oktatás, Tanulmányi Ügyek

A pécsi Konfuciusz Intézet 2019-ben nyelvvizsgaközponttá vált lehetőséget nyújtva diákjainak  a Kínai Népköztársaság hivatalos kínai nyelvi vizsgájának tételére. A HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi 汉语水平考试, Kínai Szintfelmérő Vizsga), amelyet nem kínai anyanyelvűek számára dolgoztak ki és tartanak meg Kínában és a világ számos országában évente több alkalommal.


December 6-án sor került első nyelvvizsgánk megrendezésére, amelyen diákjaink HSK1, HSK2 és HSK5 szinteken bizonyították kínai nyelvtudásukat. A vizsgát megelőző szorgalmas készülésnek meglett a gyümölcse, ugyanis diákjaink sikeresen teljesítették az előttük álló akadályt.

 

A január 10-én megtartott nyelvvizsga bizonyítvány átadó ünnepségünk keretein belül magyar igazgatónk Prof. dr. Betlehem József és kínai igazgatónk Prof. Cui Jianmei beszédét követően Intézetünk felavatta nyelvvizsgatábláját.

Köszönjük tanárainknak az odaadó munkát és lelkes felkészítést, nyelvvizsgázóinknak pedig gratulálunk a sikeres vizsgához! Bízunk benne, hogy jövőbeni terveitek között szerepel a következő szint megugrása!