Intézetről

Hivatalosan 2015. március 27-edikén nyitotta meg kapuit a pécsi HKO Konfuciusz Intézet a Pécsi Tudományegyetem és a North China University of Science and Technology együttműködésével, a Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) támogatásával. Világszerte ötszáznál több Konfuciusz Intézet működik (Magyarországon négy: Budapesten, Miskolcon, Szegeden és Pécsett), melyek célja a kínai kultúra és nyelv népszerűsítése. A pécsi Konfuciusz Intézet megalapításával világszerte már hét Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézet fókuszál a távol-keleti medicina megismertetésére, oktatására.

Intézetünk célja Pécs városában és vonzáskörzetében minél több emberrel megismertetni a kínai nyelvet és kultúrát, valamint a hagyományos kínai orvoslást. Ehhez egyrészt az iskolarendszerre támaszkodva az általános iskolás kisdiákoktól kezdve az egyetemi hallgatókig kínálunk különféle foglalkozásokat, szakköröket, kurzusokat és edzéseket. A civileknek 1-2 havi rendszerességgel ismeretterjesztő előadássorozatot szervezünk, ahol a hallgatóság közelebbről megismerheti a kínai kultúra gazdagságát és a hagyományos kínai orvoslás rejtelmeit. A kínai ünnepekhez kötődve nagyszabású kulturális rendezvényeket szervezünk, zenés-táncos műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal szórakoztatjuk az érdeklődőket.

A Konfuciusz Intézet kínai nyelvet tanuló, középiskolás diákjai valamint egyetemi hallgatói országos kínai nyelvi versenyen (Chinese Bridge Competition) indulhatnak, ahol többek közt fél-egy éves tanulmányi ösztöndíjat, 1 hónapos nyári táboron való részvételt nyerhetnek Kínába. Nem csak versennyel lehet tanulmányi ösztöndíjhoz jutni, az intézet egyetemi hallgatói Konfuciusz Intézeti ösztöndíjra és további kínai állami ösztöndíjakra is jelentkezhetnek. Kínai nyelvvizsgára (HSK) készülésben, jelentkezésben is segítünk. 

Elegendő jelentkező esetén civileknek is örömmel indítunk kínai nyelvi csoportokat, továbbá nyitottak vagyunk az üzleti szféra megkeresései iránt is.