Kínai nyelvvizsgák

Hanyu Shuiping Kaoshi (HSK)
A HSK (Kínai Szintfelmérő Vizsga) a Kínai Népköztársaság hivatalos nem kínai anyanyelvűek számára kidolgozott kínai nyelvvizsgája. A Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) döntése alapján 2010-ben bevezetett új HSK 6 szinten értékeli a nyelvtudást a kezdő szinttől a felsőfokig. Az új HSK teszt írásbeli és szóbeli részből áll, az írásbeli vizsga 1-es szinttől 6-os szintig terjed; míg a szóbeli vizsga a HSK (alapfokot), HSK (középfokot), és a HSK (felsőfokot) tartalmazza. A nyelvvizsgát Kínán kívül a Konfuciusz intézetekben lehet megszerezni, az intézetek – így a PTE ETK HKO Konfuciusz Intézete is – a szükséges nyelvi felkészítést is vállalják.

HSK & HSKK nyelvvizsga dátum: 2024. április 21.
Jelentkezési határidő: 2024. március 22.

BŐVEBBEN A HSK-RÓL>>>

 

Youth Chinese Test (YCT)
A YCT a Hanban által kifejezetten nem mandarin anyanyelvű gyermekek számára kifejlesztett nemzetközi standardoknak megfelelő kínai nyelvvizsga. A teszt célja, hogy motiválja a külföldi gyerekeket a kínai nyelv minél hamarabbi elsajátítására. Az új YCT, a HSK mintájára két, egymástól független írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli tesztelés négy szinten, a szóbeli kezdő vagy haladó szinten történik.

YCT nyelvvizsga dátum: 2024. május 12.
Jelentkezési határidő: 2024. április 12.

BŐVEBBEN A YCT-RÓL>>>

 

Business Chinese Test (BCT)
Az új BCT olyan standardizált nemzetközi kínai nyelvvizsga, amely a nem-anyanyelvi kínai beszélők az üzlet és a munka világában szükséges nyelvi kompetenciáit méri. A teszt célja, hogy referenciát nyújtson a munkáltatóknak, hogy speciális nyelvi előkészítés alapjául szolgáljon és, hogy lehetőséget adjon a nyelvtanulóknak saját tudásuk értékelésére. A BCT három egymástól független tesztet foglal magában: BCT(A) alapfokú, az üzleti életben szükséges kommunikációs képességek mérésére, BCT(B) komplex üzleti tevékenységek során használható haladó és felsőfokú nyelvtudás tesztelésére, valamint a harmadik típus a BCT szóbeli vizsgája.