Konfuciusz Nyári Tábor

A Konfuciusz Nyári Tábor egy évente ismétlődő a kínai nyelvet és kultúrát népszerűsítő program, melyet a Hanban (Kínai Nyelvoktatási Tanács) támogatásával szerveznek világszerte a Konfuciusz Intézetek. A program célja, hogy a Konfuciusz Intézet diákjai Kínába ellátogatva olyan maradandó élményeket szerezzenek, melyek a kínai nyelv és kultúra további tanulmányozására készteti őket. A Nyári Tábor színes programjában lehetőség nyílik a nyelvórák mellett kulturális foglalkozásokon is részt venni (kínai papírkivágás, kalligráfia, festészet, tea szertartás, egészségmegőrzés, hagyományos kínai orvoslás, kézművesség, zene, tánc és harcművészetek), a további programok részét képezi a helyi diákokkal való találkozás, „egy nap egy kínai családdal”, városnézés stb.

2017 júliusában utazhatott ki első ízben pécsi, 18 fős diákcsoport a Konfuciusz Nyári Táborra. Kínában partneregyetemünk, a North China University for Science and Technology fogadta diákjainkat Tangshan-ban és biztosított számukra élményekben gazdag programokat.

A Konfuciusz Nyári Táboron való részvétel egyetlen feltétele, hogy a jelentkező az Intézet diákja, hallgatója legyen, középiskolai óráit vagy egyetemi kurzusait látogassa. A résztvevőnek csak a Pekingbe szóló retúr repülőjegy, valamint a vízum költségeit kell vállalnia, a Kínában töltött két hét összes költségét a kínai partneregyetem finanszírozza.