Ösztöndíjak Kínába

Az Intézet egyetemi hallgatói kínai tanulmányokat finanszírozó állami ösztöndíjak két típusára pályázhatnak: az évente meghirdetett Konfuciusz Intézeti Ösztöndíjra és a Kínai Kormányzati Ösztöndíjra.

A Konfuciusz Intézeti Ösztöndíj támogatott tanulmányi kategóriái: a kínai, mint idegen nyelv tanítása szak alap- és mesterképzés, egy év vagy egy szemeszter időtartamú nyelvi, kulturális vagy hagyományos kínai orvoslással kapcsolatos programok, illetve négyhetes speciális a nyelvi és kulturális érzékenyítést célzó programok. A jelentkezés feltétele mindegyik kategóriában külön meghatározott szintű kínai nyelvtudás.

Részletes információkért: http://cis.chinese.cn/Account/Proceduresfor?lang=en-us

A Kínai Kormányzati Ösztöndíj graduális és posztgraduális képzéseket finanszíroz külföldi hallgatók számára a szakirányok széles választékával. A képzések egy része angol oktatási nyelven is elérhető.

Részletes információkért: http://www.csc.edu.cn/studyinchina/scholarshipdetailen.aspx?cid=97&id=2070

 

A Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) Ph.D. programban való részvételre kínál ösztöndíjakat, két változata a teljes program kínai egyetemen történő teljesítése, vagy  részképzés formájában, vendéghallgatóként.

Részletes információk:

http://ccsp.chinese.cn/article/2014-06/29/content_543428.htm

http://ccsp.chinese.cn/article/2014-07/02/content_543429.htm

 

A képzésekhez szükséges nyelvi követelmények teljesítésében Intézetünk segíti a vállalkozó szellemű hallgatók felkészülését.