Konfuciusz Nyári Gyermektábor (2020) – Beszámoló

2020. AUGUSZTUS 19. Hírek Kari hírek

Idén 5. alkalommal került megszervezésre intézetünk nyári gyermektábora, melyet a korábbi évekhez hasonlóan, a nagy érdeklődésre való tekintettel, most is két turnusban tartottunk. Célunk nem változott, a kínai nyelv és kultúra megismertetése, valamint a korábbi ismeretek elmélyítése játékos feladatokkal és érdekes kulturális foglalkozásokkal.


Az első nap rövid ismerkedés keretein belül egyenpólóval leptük meg résztvevőinket, amelyet az elkövetkezendő napokban büszkén viseltek.

A közösen eltöltött napok programjai minden korosztály számára változatosnak és izgalmasnak bizonyultak. A reggeli bemelegítő kínai nyelvórát követően a kultúrát, annak is inkább kézműves és kreatív oldalát érintő foglalkozások következtek: kínai papírkivágás, kalligráfia, panda könyvjelzőkészítés, festés tintafújás technikájával, valamint pecsételés. Az itt készült alkotásokat egy kiállítás keretein belül prezentáltuk a szülőknek táborunk utolsó napján.

Természetesen a felesleges energiát is le kellett vezetni a kiadós ebédet megelőzően, ezért mindennap más-más mozgás várt a gyerekekre Qigong (csikung), Kung Fu, valamint táncóra formájában, ám emellett a játékos tanulás továbbra sem maradhatott el. Dr. Csütörtöki Krisztina, a Konfuciusz Intézet oktatója, Hagyományos Kínai Orvoslásról szóló ismeretterjesztő előadásában igyekezett a gyerekeknek érthető módon elmagyarázni ezen orvoslás pozitív hatását, továbbá Bánfai Bálint, az ETK oktatója, megtartotta, szinte hagyománynak mondható, elsősegélynyújtó előadását. A gyerekek az újraélesztést pet palackokon, maszkban gyakorolták a mostani higiéniai feltételek biztosítása mellett.

Az újraélesztésről a Pannon TV által készített összefoglalót az alábbi linken tekinthetik meg:

http://konfuciusz.etk.pte.hu/nyaritabor

Délutáni programjaink új kalandokat hoztak, ellátogattunk a pécsi Állatkertbe, Magyarhertelenden a Hertelendi Termálfürdőbe, Bükkösdön az Ökopark- Bükkösd Parkba, tettünk egy kört Pécsett a városnéző kisvasúton, részt vettünk Varázsórán a Zsolnay Negyedben és ’kreatívkodtunk’ a Mesetérkép közreműködésével.

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt és várunk benneteket jövőre!