Konfuciusz MOZI HETEK

2021. NOVEMBER 23. Hírek Kari hírek

A pécsi Konfuciusz Intézet 2016 óta rendezi meg a kínai mozi heteket, mely a tavalyi évben sajnos a járvány miatt elmaradt, idén pedig kísérleti jelleggel az online térben teszünk egy próbát.

Ez időben és térben egyaránt új lehetőségeket teremt, hiszen bármikor és bárhonnan részt lehet venni a programban.

Ami változik hogy a filmeket nem Intézetünk vetíti le adott napokon egy teremben, hanem a Netflixen választottunk ki három kínai alkotást, melyeket heti bontásban az érdeklődők szabadidejükben otthonukban nézhetnek meg. A kiválasztott filmek mindegyikéhez elérhető magyar felirat, két film eredeti kínai nyelven (nyelvgyakorlók hajrá!) és angol szinkronnal is megtekinthető, míg a harmadik egy dán-kínai film dán nyelven. Mint minden évben idén is igyekeztünk különző műfajú filmeket összeválogatni, melyek betekintést adnak a kínai filmek és ezáltal a modern kínai kultúra világába és a különböző kultúrák találkozásába.

Miért több ez egy egyszerű filmajánlónál? Mert értékeljük a részvételt. A heti filmhez kvíz is társul, ha helyesen válaszolsz a filmekhez kapcsolódó kérdésekre, ajándékban részesülsz. Törzsmozizóink azt is tudják mi lesz az ajándék! ;)

A kérdések az adott film facebook eseményében lesznek elérhetőek a film vetítési hetén!

A filmek:

11.26-12.03.

A jin-jang mester / 阴阳师  (2021)

Egy vérbeli kínai fantasy kalandfilm ami az Onmyoji nevű kultikus mobiljáték adaptációja. A film megeleveníti a játékban látható kínai kultúrkörre jellemző fantasztikus világot ahol szörnyek és emberek harcolnak egymással. A jó és a rossz örök harca rendkívül látványosan elevenedik meg klasszikus wuxia akciójelenetekkel és színes karakterekkel.

Amikor viszály tör ki a birodalmak között, Qing Ming, a jin-jang mester és Yuan Boya, a kegyvesztett őr együtt száll szembe a démoni veszedelemmel...

https://www.netflix.com/hu/title/81403965

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1362819117509987

 

12.03-12.10.

Szuper életem / 超级的我 (2019)

Egy válságban lévő forgatókönyvíró rájön, hogy magával tudja vinni a valóságba az álmaiban látott mesés kincseket, de hamarosan árnyék vetül frissen szerzett boldogságára – egy helyi gengszter ugyanis felfigyel meggazdagodására. Zhang Chong a saját fantáziavilágát vitte vászonra, ami elég mutatós.

https://www.netflix.com/hu/title/81335928

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/435880761261931

 

12.10-12.17.

Kínai szerelem / 中国先生 (2005)

Keld túlsúlyos víz- és gázszerelő Dániában, egyszerű, hétköznapi élete sokáig a megszokott kerékvágásban haladt. A felesége azonban huszonöt év házasság után elhagyta. A magára maradt férfi gyakran tér be a helyi kínai étterembe, ahol a tulajdonos idővel rábeszéli, hogy kössön érdekházasságot a Kínából érkezett húgával, hogy az így állampolgársághoz jusson. A Linggel való kapcsolat új távlatokat nyit Keld életében. A két érzékeny, magányos ember között románc fejlődik ki. Ám egy titok kipattanása baljós fordulatot jelent kapcsolatukra nézve.

https://www.netflix.com/hu/title/70045224

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/590277042086282