Kínai Mozi Hetek

2019. NOVEMBER 06. Hírek Kari hírek

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Konfuciusz Intézet által rendezett mozi hetekre. Három héten keresztül vetítünk különböző műfajban készült kínai filmeket magyar felirattal, melyek leírását alább találják.


Részvételi szándékát kérjük IDE KATTINTVA jelezze!

Továbbá folytatjuk pecsétgyűjtő akciónkat is, jöjjön el mindhárom filmre és hűségét meglepetés ajándékkal jutalmazzuk!

 

A Vándorló Föld (The wandering Earth) 流浪地球  (2019)

(Sci-fi)

A Vándorló Föld, Kína első igazán nagy költségvetésű mega sci-fije, egy távoli jövőben zajló történetet mesél el, ahol a Nap egy hatalmas vörös óriássá növi ki magát, amely előbb-utóbb a Föld pusztulását hozná magával. Ez a baljósló esemény világszerte hatalmas bolygóhajtóművek építésére ösztönzi az embereket, mely által a jelenlegi pályájáról eltávolítva egy új csillagrendszerbe vezetnék és mentenék meg bolygónkat. A többgenerációs hősök tízezer csillagmotort építenek az új égi otthon megtalálása érdekében. A 2500 éves utazás azonban váratlan veszélyekkel jár, egy csapat fiatal a Föld vándorlásának korában keményen küzd az emberiség túléléséért.

Időpont: November 21. 16:30

Helyszín: Pécs, Vörösmarty u. 4.  „A” 216

 

A fény érintése (Touch of the Light) 逆光飛翔 (2012)

(Dráma)

A tajvani zongorista csodagyerek Huang Yu-Siang életével kapcsolatos valós események alapján ez a történet inspirációról, felfedezésről és szerelemről szól. Siang egy tajvani vidéki családban született, amely nem volt felkészülve vak fiúk születésére. A kíváncsi gyermeknek csupán az érintés és a hang volt a mindene. Anyja szeretetével és családja támogatásával korlátok nélkül nőtt fel mindaddig, amíg szembe kellett néznie a való világgal. Családját hátrahagyva egyetemre ment, ahol ugyanazon a pályán kell versenyeznie, mint a látó diákoknak a saját útját járva. Hamarosan keresztezte útjait Jie, egy gyönyörű, de frusztrált italárus, aki arról álmodozik, hogy egy nap táncosnő lesz belőle. Az élet mindennapos küzdelmei azonban mindeddig nem tették lehetővé álma megvalósítását. Látva Siang rettenthetetlen elszántságát megérti a fiú optimizmusát, belső békéjét, és ez inspirálja, hogy rászánja magát álmainak megvalósítására.

A történet igazi szépségét az adja, hogy a filmben Siang játssza önmagát.

Időpont: November 28. 16:30

Helyszín: Pécs, Vörösmarty u. 4.  „A” 216

 

A szerzetes alászáll (Monk Comes Down the Mountain) 道士下山 (2015)

(Vígjáték-Kalandfilm)

Amikor egy fiatal elszegényedett szerzetest arra kényszerítenek, hogy hagyja el hegyen található kolostorát csak a rendkívüli harcművészeti képességeire tud hagyatkozni, hogy túlélje a külvilágban. Mentor keresése során találkozik egy Kung Fu mesterrel, aki a rég elvesztett, halálos majom Kung Fu technikáját rejtő könyv birtokosa. E ritka könyvet egy apa és fia minden áron meg akarja kaparintani. Ennek következtében a szerzetes gyorsan egy csatában találja magát, ahol a könyvet és gazdáját védelmezi. Az eseménydús, kínai hagyományokkal átitatott és kínai tájképekkel színezett kalandfilm humorral fűszerezve, roppant élvezetes módon tárja a néző elő a harcművészetek mögött rejlő filozófiát.

Időpont: December 5. 16:30

Helyszín: Pécs, Vörösmarty u. 4.  „A” 203

 

Jó szórakozást kívánunk!